Сторінки

10 серпня, 2013

Невеличка енциклопедія вічного життя



Чи ви помітили, що у дітей нема меж для мрій. Цікаво те, що мрії маленьких фантазерів дуже схожі. Одна дівчинка хотіла щоб гриби перетворились на цукерки, а на деревах замість яблучок були б хатинки у яких можна би було жити. В тому ж дусі говорили й інші діти. Стаючи дорослими більшість з нас втрачає цю чудову здатність. Але трапляються й такі, які не бояться йти до своєї мети, втілюючи свої ідеї в життя. Однак, такі люди з розпачем визнають, що життя занадто коротке, щоб здійснити все те про що мріяв.  Чи можна збільшити тривалість життя?
 
     ***
«СОБАКА, проживши 10—20 років, встигає зробити все, на що він здатен: привести на світ потомство, побігати за котами, погризти кості та послужити своєму господареві. А от людина за 70—80 років життя навряд чи повністю реалізовує себе.
    Бог створив людину з безмежним бажанням пізнавати довколишній світ. Але чому ж тоді він не дав їй довшого життя, щоб задовольняти це прагнення? На відміну від іншого творива, ми не встигаємо за такий короткий період реалізувати всі свої можливості.» (Журнал «Пробудись!» червень 2006 «Скільки ми можемо прожити?»).
      

  ***
«Історія просто переповнена розповідями про засоби, якими люди намагалися продовжити своє життя. За часів Йова єгиптяни марно прагнули повернути собі молодість, споживаючи сім’яники тварин. Однією з головних цілей середньовічної алхімії було створення еліксиру життя. Чимало алхіміків уважало, що джерелом безсмертя є штучно виготовлене золото, а тривалість життя можна збільшити, коли їсти із золотих тарілок. Даоси зі Стародавнього Китаю гадали, що можуть досягти безсмертя, змінивши хід хімічних процесів в організмі шляхом медитацій, дієти та дихальних вправ.
Іспанський мандрівник Хуан Понс де Леон уславився як невтомний шукач джерела молодості. … Мабуть, і без пояснень зрозуміло — жоден з цих засобів нікому життя не подовжив.» (Журнал «Вартова башта» 15 жовтня 1999р. «У пошуках довшого життя»).
      

***
 

Тисячоліттями люди шукають чудодійні еліксири чи джерела вічної молодості. Таких переважно вважають диваками, що марнують своє життя на нездійсненне. Чи насправді, їхні сподівання є нереальними? Якщо так, то чому тоді багато вчених присвячують своє життя дослідженням того, що дехто називає утопією? Як пояснити те що вони і далі продовжують пошуки гена «безсмертя»
 

***
      Чи відомо вам про те, що людина має здатність жити набагато довше ніж дехто думає:
 

 Секрет довголіття мешканців Окінави
 

 Чи в біблійні часи люди справді жили так довго?




Біохімік обґрунтовує свою віру

Біблія пояснює, що прагнення людини продовжити життя є природним, бо Творець Життя – Всемогутній Бог «вічність поклав їм у серце…» (Екклезіяста 3:11). Створивши людину Бог мав намір дати їй можливість жити вічно в Раю. У Біблії розповідається про дерево, що Бог посадив у середині Раю – дерево життя. Воно мало б давати людям можливість продовжувати життя без кінця. Ви можете запитати: чому ж тоді люди помирають? 
         
       Можливість жити вічно людство втратило через непослух Адама та Єви. Бог вигнав їх з Едемського саду, і сказав: «Ось став чоловік, немов один із Нас, щоб знати добро й зло. А тепер коли б не простяг він своєї руки, і не взяв з дерева життя, і щоб він не з’їв,— і не жив повік віку…» (Буття 3:22-24). Уже ніхто не міг повернутись до Раю щоб їсти плоди дерева життя. Недарма Єгова Бог поставив херувимів щоб охороняли дорогу до дерева життя. Немає на землі людини, яка була б достойна отримати життєдайні плоди з дерева життя.
        
       Але намір Бога не змінився. Щоб здійснити задумане Бог послав свого сина для того, щоб викупити людство з полону гріха та смерті. Ів. 3:16: «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне»
       В Біблії яскраво описано які благословення принесе діяльність Бога та Ісуса Христа: «...І він показав мені ріку води життя — чисту, як кришталь. Вона текла від престолу Бога та Агнця посеред головної вулиці. По обидва береги ріки росли дерева життя, що приносять плоди дванадцять разів — щомісяця. А листя дерев слугувало для зцілення народів.» (Об’явлення 22:1, 2). Лише Творець, а не людина може відчинити вхід до Раю і повернути втрачене справжнє життя.
     
      ***
 «ЛЮДИНА ВІРИТЬ У ТЕ, В ЩО ХОЧЕ ВІРИТИ»
(ФРАНСІС БЕКОН, 1561—1626 РОКИ,
АНГЛІЙСЬКИЙ ПИСЬМЕННИК
І ДЕРЖАВНИЙ ДІЯЧ). 
 
      У що вірять люди? в еволюцію, в те, що Бог мертвий, в удачу, в рай на небі чи в пекло, в реінкарнацію чи ген «безсмертя». Дехто говорить: для чого мені таке життя, коли у світі нема справедливості? Інші вважають що вічне життя буде нудним. А хтось страждає від хвороб чи старості. Але хто ж відмовиться від життя у світі де не буде усіх цих проблем? Якщо «…Бог мешкатиме з ними, а вони будуть його народами. Бог сам перебуватиме з ними. І він витре кожну сльозу з їхніх очей. І вже не буде ані смерті, ані жалоби, ані голосіння, ані болю. Колишнє минуло». (Об’явлення 21:3, 4).
     
      ***
      Чи у вас є плани на вічність?

Немає коментарів:

Дописати коментар