02 березня, 2016

Чи можна любити ЗАКОН?

Чи любимо ми закони? 
Хтось можливо скаже, що можна любити мед, гроші, владу, сім'ю, а от закони - хіба їх можна любити?  Хтось їх обминає, хтось ігнорує, хтось створює закони для своїх егоїстичних інтересів, але є й інші, які дорожать законами, і вважають, що дотримуватись їх важливо. 
Для чого існують закони? 
Ви б хотіли жити в суспільстві без жодних правил? Яке б тоді було життя? Тому люди намагаються створювати закони щоб не було хаосу. Це ж зрозуміло. Деколи їм воно непогано вдається, якщо вони це роблять з огляду на Божі принципи. 
В чому ж сила цих принципів?
Один чоловік написав такі слова: «Закон Єгови досконалий, він відновлює силу. Нагадування Єгови надійне, воно робить недосвідченого мудрим. Накази Єгови справедливі, вони потішають серце, заповідь Єгови чиста, вона просвітлює очі. Страх перед Єговою чистий, він існує повіки. Присуди Єгови правдиві, усі вони праведні. Вони бажаніші від золота, від безлічі щирого золота, і солодші від меду, меду стільникового. Вони застерігають твого слугу, в дотриманні їх — велика нагорода.» (Псалом 19:7—11). Це слова Давида, якого вибрав сам Бог як провідника ізраїльського народу. За своє нелегке життя Давид мав нагоду переконатись у дієвості законів Творця. Недаремно Божі закони він порівняв із медом.
Звичайно ж, Божі закони відрізняються від людських так само як натуральний мед від штучного.
Справжній мед має цілющі властивості. Він є антисептиком та має протизапальну дію. Закони також мали виконувати подібну лікувальну роль, і були дані Богом, щоб зберігати справедливість та мир. За законом, якщо впіймали злочинця, то він мав відшкодувати заподіяну шкоду. А також, що не менш важливо, він мав можливість примиритися з Богом (книга Левит 5:20—26; книга Левит 6:1—7)
Закони були дані не лише заради безпеки. Вони регулювали стосунки у суспільстві та людей з Богом. Вони вчили милосердю, любові, розумінню та справедливості, і тому були справжнім відсвіженням. Недаремно Давид сказав, що закони солодші за мед, бо приносять моральне та духовне задоволення: «Як я люблю закон твій! Кожен день роздумую про нього. Твоя заповідь робить мене мудрішим за моїх ворогів, бо вона зі мною повік. У мене більше проникливості, ніж у всіх моїх вчителів, бо роздумую про нагадування твої. У мене більше розуміння, ніж у старших чоловіків, бо виконую твої накази. Я не йду по жодній стежці лихій, тому що хочу дотримуватись твого слова. Від присудів твоїх я не ухиляюсь, бо ти навчаєш мене. Які солодкі слова твої для мого піднебіння, для моїх уст вони солодші за мед. Завдяки наказам твоїм я маю розуміння, тому ненавиджу всяку стежку неправдиву.» (Псалом 119:97—104)
Тож читаймо Біблію із задоволенням, наче смакуючи, так само як споживаємо мед
потроху щодня.

Біблія

ВОДА ЖИТТЯ

     Боже Слово часто порівнюють з водою. Поміркуйте хоча б над тим які властивості має звичайна вода. Це унікальна речовина, вона відповідає за нормальне функціювання нашого організму а також очищає нас ззовні. Подібно й вода правди з Божого Слова має властивість відсвіжати та очищати.
     Недаремно Ісус запропонував самарянці коло криниці не звичайної води, а чогось незрівнянно кращого: «...а хто питиме воду, яку дам я, ніколи не відчує спраги. Бо вода, яку дам йому я, стане в ньому джерелом, котре битиме через край і даватиме вічне життя» (Івана 4:14).
     Підбадьорення та надія на краще майбутнє, наче склянка прохолодної води в спеку, що освіжає та додає сил терпляче чекати на обіцяний новий світ. А глибше розуміння Божих Законів і принципів допоможе очищатись від гріха.
     Коли ми дотримуємось цих встановлених Богом норм, то стаємо очищеними його Словом, ‘обмитими’ від усіх учинків, які ненавидить Бог Єгова (1 Коринтян 6:9—11).
     Щоб черпати цю життєдайну воду, не потрібно шукати криницю чи джерело, а просто можна відкрити Біблію та читати її щодня, так само як ми щодня споживаємо воду.