29 червня, 2012

Чому важливо розвивати духовність?


Весь матеріальний світ підкоряється точним законам, що встановлені  Верховним Законодавцем Богом Єговою. Навіть його улюблений Син, Ісус Христос, вірно слухався закону свого Батька ще до створення фізичного всесвіту! Закони також керують ангелами (Псалом 103:20). 
Навіть тварини керуються законами, слухаючись інстинкту, який вклав у них Творець. "Оці ось чотири малі на землі, та вони вельми мудрі: мурашки, не сильний народ, та поживу свою заготовлюють літом; борсуки, люд не сильний, та в скелі свій дім вони ставлять; немає царя в сарани, але вся вона в строї бойовім виходить; павук тільки лапками пнеться, та він і в палатах царських!" (Приповістей 30:24-28; Єремії 8:7).

А що сказати про людей? Як частина світобудови, - людина підкоряється законам Творця. Хоча нам дані такі дари, як розум, моральність і духовність, ми все-таки потребуємо божественного закону, котрий би вказував нам, як користуватися цими дарами. 
Наші прабатьки Адам і Єва були досконалими та мали можливість жити вічно, але вони не захотіли слухатися законів Творця, через що було втрачено духовний зв'язок з Богом (Буття 1:26—28; 2:15—17; 3:6—19). Тому Адам і Єва померли, та передали у спадок своїм нащадкам гріх і смерть. Унаслідок цього ми народжуємося грішними та потребуємо керівництва, щоб відновити стосунки з Богом. 
Нехтуючи "вказівні знаки" та "правила руху" дані Творцем ми можемо опинитись у тупику, чи узбіччі, а навіть зазнати катастрофи на дорозі до справжнього життя.
У Біблії говориться, що люди були створені за Божим образом (Буття 1:26, 27). Це значить, що навіть недосконалі люди спроможні наслідувати особисті риси Бога та цінувати духовне. Цар Давид, який допустився багатьох помилок, розумів, що його життя повністю залежить від Бога: «В Тебе джерело життя, — в Твоїм світлі побачимо світло» (Псалом 36:10).
Піклуючись про наше майбутнє, Бог дає нам можливість задовольняти свої духовні потреби, а також дає відповідне керівництво, щоб ми могли бачити, що корисне для нас, а що ні. Ісус сказав: «Не хлібом самим буде жити людина, але кожним словом, що походить із уст Божих» (Матвія 4:4)
Отже, нам украй потрібно споживати духовну їжу. Наше духовне і фізичне здоров’я залежить від того, наскільки глибокі в нас знання з Біблії і наскільки наполегливо ми намагаємось застосовувати біблійні принципи у своєму житті (Ісаї 48:17, 18).

Немає коментарів: