23 листопада, 2016

Купи правду і ніколи не продавай її


      «...Купи правду і ніколи не продавай її, також придбай мудрість, повчання й розуміння.» (Прислів’я 23:23)


Існує безліч релігій, часто протилежних у вченнях, та чи усі вони можуть бути правдивими? «В кожного своя правда», - так каже хтось хто переконаний, що знає правду, або той хто її шукає. В наш час прийнято вважати, що всі релігії правдиві та ведуть до Бога. Але чи можна вважати, що сповідування певної релігії – це гарантія того, що ви знайшли правду? Бо дехто думає, що всі релігії правдиві та ведуть до Бога, але чи це вірно? Так само як фальшиві гроші – підробок багато, але справжні можна розпізнати. Хто не хоче бути обманутим ретельно перевіряє. До того ж, навіть, якщо ви знаєте правду, то можете її втратити. 
      Коли люди відвертаються від Бога, вони забувають і про правду. Те, що правда – основа життя свідчить Біблія. В давні часи Бог довірив ізраїльтянам знання, але вони їх втратили через свою недбалість та самовпевненість. До яких жалюгідних наслідків це призвело? Ісая відверто викриває їхні гріхи підкреслюючи, що втративши правду та занедбавши справедливість вони тим самим відвернулись від Бога.
      «...2 Це ваші провини відділили вас від вашого Бога. Через ваші гріхи він ховає від вас своє обличчя і не хоче вас чути.  3 Бо ваші долоні забруднені кров’ю, а пальці — провинами. Уста ваші говорять неправду, і язик лепече брехню.  4 Ніхто не підносить голосу на захист праведності, і жодна людина, яка приходить до суду, не говорить правди. Вони покладаються на марноту і говорять пусті слова, зачинають горе й породжують кривду.  7 Ноги їхні біжать до зла. Вони квапляться пролити невинну кров, думки їхні лихі, на стежках їхніх — руйнування й нещастя.  8 Вони не пізнали дороги миру, і на їхніх путях немає справедливості. Вони викривляють свої шляхи, і жоден, хто ходить ними, не знатиме миру. ... 14 Справедливість відкинута, а праведність стоїть здалека. Правда спіткнулась на ринковій площі, і чесність не може туди увійти.» (Ісаї 59:2—4, 7, 8, 14)
      Народ, який був обраний Богом, став непокірним. Правду, що її мали берегти, а точніше, вона мала бути їхнім життям, вони відкинули. Подібно до стародавніх ізраїльтян не вберегли довіреного і послідовники Ісуса. Вони відступили від правди запровадивши фальшиві вчення про Бога та його намір. Тож неодноразово Ісус попереджав своїх учнів, що має прийти відступництво. Як доказ його слів – існування безлічі християнських конфесій. Як ви думаєте, чи всі ці релігії подобаються Богові? Переважно їх вірування не ґрунтуються на Божому Слові:  «...Ісус навів їм ще один приклад, кажучи: «Небесне Царство можна прирівняти до чоловіка, який посіяв на полі добре насіння. 25 Поки люди спали, прийшов його ворог, посіяв серед пшениці бур’яни та й пішов собі. 26 А коли стебла проросли та з’явилися плоди, проросли і бур’яни. 27 Тож прийшли раби господаря дому і сказали йому: “Пане, хіба не добре насіння ти посіяв на полі? Звідки ж взялися бур’яни?” 28 А той відповів: “Це зробив ворог, якийсь чоловік”. Раби запитали його: “Хочеш, ми підемо і повириваємо їх?” 29 Він же сказав: “Не треба, щоб, вириваючи бур’яни, ви часом не вирвали й пшениці. 30 Нехай і те, і те росте разом до жнив, а під час жнив я скажу женцям спочатку позбирати бур’яни, позв’язувати їх у снопи і спалити, а потім зібрати до моєї комори пшеницю”».» (Матвія 13:24—30). 
      «...Тож Ісус промовив: «Сіяч, який посіяв добре насіння,— це Син людський, 38 поле — це світ, добре насіння — сини Царства, бур’яни — сини Злого, 39 а ворог, який їх посіяв,— це Диявол. Жнива — це закінчення віку, а женці — ангели. 40 Тому, подібно як збирають бур’яни і спалюють у вогні, так буде і під час закінчення віку: 41 Син людський пошле своїх ангелів, і ті позбирають у його Царстві всіх, хто є каменем спотикання, і тих, хто чинить беззаконня, 42 та повкидають їх до вогняної печі, де вони будуть плакати і скреготати зубами. 43 А праведні у той час сяятимуть, як сонце, в Царстві свого Батька. Хто має вуха, нехай слухає.» (Матвія 13:37—43)
      Як ви гадаєте, у який час ми живемо? З огляду на пророцтва, що здійснюються ми живемо у часі жнив. Згідно Ісусових слів саме у цей період стане можливо розрізнити де пшениця, а де бур’яни, посіяні Сатаною. Тож огляньмось довкола. Що ми бачимо? Розчарування в релігіях, нечесний зиск, обман, занепад моральних цінностей. Але правду неможливо знищити, незважаючи на те, що вона не є популярною.
      Ісус знав, що так буде в останні дні, тому він пояснив, що основною причиною духовної хвороби людства є не хто інший як Сатана Диявол. Це він посіяв брехливі вчення, і тому існує так багато різних релігій, що суперечать одна одній. Наприклад, людина вважає, що її віра є правильна, бо це релігія її батьків. Інша особа думає так само, хоча вона належить до іншої релігії. Тож чи може бути «В кожного своя правда»? Чи все таки правда має бути одна – у Бога? 
      Бог подбав щоб ми мали доступ до правдивого джерела через його Слово – Біблію. Кожен може особисто дослідити і переконатись, чи його вірування є правдивими, не отруєними Сатаною. А ви можете впевнено сказати: «Моя релігія узгоджується з тим, що написано у Біблії»? або: «Бог схвалює традиції та ритуали моєї релігії»?



Немає коментарів: