10 серпня, 2013

Як за днів Ноя



   Більшість людей, які бачили картину Поля Мерварта Потоп були захоплені нею. А яке враження ця картина справляє на вас?
    Людям подобаються незвичні історії, і їх мало турбує – правда це чи вигадка. Як дивовижно у цій легенді переплетено грецьку міфологію та Біблійну історію про Потоп. Але мало хто замислюється над тим, що Потоп був насправді, і ця подія анітрохи не нагадувала романтичну історію. Це був Божий вирок над людством. 


Чому Бог знищив людей у Потопі? Це пояснено у Біблії: «наповнилась земля насильством. І бачив Бог землю,— і ось зіпсулась вона, кожне-бо тіло зіпсуло дорогу свою на землі». «Пожалкував був Господь, що людину створив на землі. І засмутився Він у серці Своїм» (Буття 6:5, 6, 11, 12). Тогочасний світ був знищений у потопі. Для багатьох людей – це всього лиш легенда чи міф і мало-хто задумується, що подібний Божий суд може відбутись знову.
       Озирніться довкола: сучасні міста, культура, наукові досягнення, технології, — дехто твердить про небувалий розквіт цивілізації. Хоч іноді планету і лихоманить через очікування катастроф чи інших лих, все ж легко може скластися враження, що людству ніщо не загрожує. А як би ви сприйняли звістку про те, що світ приречений на знищення? Подумайте лише про те, що одного дня усе зміниться назавжди! Хоч таке, мабуть, важко навіть уявити. А втім, хто свого часу повірив у те, що Бог наведе Потоп? Адже Ной, не лише попереджав про це, але й будував велетенський ковчег на їхніх очах. В назначений Богом час почався потоп, який знищив усе живе крім Ноя та тих, хто був з ним у ковчезі. 

 Усесвітній Потоп був не стихійним лихом, а вироком Бога. Люди отримали попередження, але ним знехтували.  Сучасний спосіб життя також є подібний до життя перед Потопом. Біблія вже давно попереджала про це: «…в останні дні прийдуть скрутні часи, коли жити буде дуже важко. Бо тоді люди самолюбні, грошолюбні, чванливі, пихаті, сповнені зневаги, неслухняні батькам, невдячні. Вони не виявлятимуть відданості, не матимуть природної любові, самовладання, не йтимуть на жодні поступки, не любитимуть великодушності. Крім того, люди будуть жорстокі, наклепники,  зрадники, свавільні, горді, вони любитимуть задоволення, а не Бога і лише будуть робити вигляд, що виявляють відданість Богові, але зречуться її сили» (2 Тимофія 3:1-5). Людей «за днів до потопу», безумовно, тривожило поширення насильства, проте вони були надто зайняті повсякденними справами і на попередження, яке дав Бог через Ноя, «…не звертали уваги аж поки потоп не прийшов та й усіх не забрав» (Матвія 24:37—39). А як би ви повелися на їхньому місці? 
Ще у І столітті Ісус дав пророцтво, що сповняється в наші дні: «І цю добру новину про царство будуть проповідувати по цілій населеній землі на свідчення всім народам, а тоді прийде кінець» (Матвія 24:14). Сьогодні Свідки Єгови проповідують цю добру новину про спасіння.
      Так як Ной з його родиною пережили Потоп, то будуть люди, які переживуть знищення теперішньої системи. Апостолу Івану про ці події було дано видіння: «Далі я глянув і побачив великий натовп людей, якого ніхто не міг порахувати. Ці люди були з усіх націй, племен, народів та мов. Одягнені в довге біле вбрання, вони стояли перед престолом та Агнцем, а в руках тримали пальмове листя. І вони вигукували: «Спасінням ми завдячуємо нашому Богові, який сидить на престолі, та Агнцеві!» (Об’явлення 7:9,10).
       Чи Ви колись роздумували про майбутнє? Біблійні пророцтва показують нам, у якому часі ми живемо. Вони не тільки описують сьогоднішні обставини у світі, але й запевняють, що Бог незабаром перетворить землю на рай (Об’явлення 21:3,4).

Звичайно, неможливо детально описати все, що написано у Біблії про те яким чудовим буде життя на землі у недалекому майбутньому. Свідки Єгови пропонують прийняти участь у всесвітній програмі безкоштовної біблійної освіти за допомогою біблійного вивчення.

Немає коментарів: